Afasiforbundet i Norge

App for personer med afasi

Nå har det kommet en ny app laget for personer med afasi.  Appen ble lansert av afasiteamet på Statped sørøst under Afasidagene, og heter «Talk around it – DAGLIGLIV».

Appen er resultat av et samarbeid mellom Statped, Neuro Hero og Afasiforbundet, med støtte fra ExtraStiftelsen. Appen er laget spesifikt for personer med afasi og meningen er at man skal øve på ordmobilisering.  Øvelsene går ut på at man skal si ordet man får presentert. Presentasjonen av ordene gjøres først via bilder alene, og om man ikke kommer på ordet, sammen med forskjellige hint. Appen inneholder et helt bildebibliotek med over 100 bilder/ord som man kan øve seg på. Appen har også en funksjon som gir deg en statistisk oversikt over dine gjennomførte tester og poengskårene dine.

ES_STEMPEL_DARKB(RGB)Denne appen er en god mulighet for personer med afasi til å få øvd seg på å gjenkalle og produsere ord. Det anbefales at de som ønsker å benytte seg av denne appen, først gjør dette sammen med logopeden sin. Etter hvert kan man bruke den hjemme om man ønsker. Appen koster i underkant av 200 kroner og er tilgjengelig for både Ipad og Android. Appen kan lastes ned i App Store, Google play og Amazon.

Du kan lese mer om appen her: Om Dagligliv

print