Afasiforbundet i Norge

TV-aksjon for Sunnaasstiftelsen

TV-sendingen foregår direkte fra takterassen på Sunnaas.

– Aksjon Sunnaas gir oss en fantastisk mulighet til å gi barn og voksne over hele landet muligheter til å leve aktive, gode liv til tross for sykdom eller skade som har ført til lammelser eller kognitiv svikt, sier Sunnaasstiftelsens leder, Marianne Holth Dybwad.

 

Nasjonalt rehabiliteringsløft

Med pengene fra innsamlingsaksjonen skal stiftelsen øke bevilgningene til avansert forskning og teknologi, samt til aktiviteter som fremmer motivasjon og mestring. På initiativ fra Landsforeningen for ryggmargsskadde, har stiftelsen finansiert Ekso Bionics, en robot som hjelper lamme å gå, og er som følge av dette blitt del av en stor studie i Europa. Stiftelsen er også initiativtaker og arrangør av Camp Spinal.

– Gjennom vår finansiering kan vi være en katalysator som gjør det mulig å få i gang forskningsprosjekter på tvers av rehabiliteringsfeltet. Det er da magi oppstår, og vi kan få spin-off til flere forskningsgrupper, mastergrader og doktorgrader, som samarbeider på tvers av organisasjonene og brukergruppene.

– Det er viktig å sikre at Norge er i front når det gleder teknologi og forskning. Det fører til ny kunnskap og teknologi som igjen kommer brukerne til gode, sier Dybwad.

– Aksjon Sunnaas er en unik anledning til å sette fokus på at et liv som reddes er et liv som også skal leves, avslutter Marianne Holth Dybwad.

Direktesending på TV 2

Hallvard og Katarina Flatland leder sendingen på TV 2. Hallvard Flatland har selv vært pasient ved Sunnaas sykehus og vil sammen med datteren lose seerne gjennom et program fylt av sterke pasienthistorier og artister. De formidler hvilken forskjell de innsamlede midlende kan gjøre for mennesker med konsentrasjons- og språkvansker og funksjonsnedsettelser. De to programlederne har også startet en konkurranse seg i mellom om hvem som kan samle inn mest penger til aksjonen. Resultatet får vi lørdag 22. august.

Kodeord Sunnaas til 2160

Marianne Holth Dybwad oppfordrer alle til å bli med på en nasjonal dugnad slik at vi sammen kan få til store ting i rehabiliteringsfeltet. Brukerne sitter på mange gode historier som er viktig å dele. Spre det, og hjelp oss på den måten å hjelpe dere.

– Slik gjør du det: Send kodeord sunnaas til 2160 for å gi 200 kr. Da får du også mulighet til å lage din egen digitale innsamlings bøsse. Den kan du bruke til å samle inn penger i ditt sosiale nettverk. Du kan også gi via kontonummer 8601.18.15628, avslutter Dybwad.

Følg “Aksjon Sunnaas – fra tragedier til mirakler” i sosiale medier på Sunnaasstiftelsens sider og på TV 2 lørdag 22. august fra kl. 20.30

 

print